Președintele UEFA este CATEGORIC împotriva creării Superligii Europene a echipelor de Club

Embed:

Președintele sloven al UEFA, Alexander Ceferin, neagă vehement și este categoric împotriva creării unei SuperLigi europene a echipelor de club, temă care a reapărut în discuție după o pauză de câțiva ani buni.

În această competiție ar urma, prezumtiv, să concureze doar cluburile de top din fotbalul european.


"Nici nu poate fi pusă în discuție crearea unei așa-numite ”Super-Ligi”. Un lucru curios este că nimeni nu a discutat despre acest proiect în anul 2018. Nu știu, dar nici nu cred, ca acest lucru să se întâmple vreodată. Am discutat cu cluburile de top din Europa și nimeni, de la niciunul din ele, nu a vorbit despre apariția unei astfel de competiții", a declarat Alexander Ceferin, preşedinte UEFA

Andrea Agnelli, preşedintele clubului Juventus Torino, a anunțat că clubul său nu este implicat în niciun fel în vreun proiect de creare a vreunei Super-Ligi private.

"Este exclusă apariția Super-Ligii în cauză. Asociația cluburilor europene a fost îngrijorată de posibila creare a unei astfel de competiții. La fel ca și Juventus. Afirm asta cu tărie, pentru că eu reprezint acest club. În anul curent la Juventus nu s-a discutat nimic despre crearea unei astfel Super-Ligi", a spus Andrea Agnelli, preşedinte Juventus Torino.

Potrivit unor informații apărute de curând în mass-media, presupusa viitoare Super-Ligă ar urma să fie alcătuită de 16 cluburi europene de primă mână. Această temă nu apare la ordinea zilei pentru prima dată, iar UEFA mereu a negat vehement posibilitatea creării unei asemenea ligi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu