Preşedintele Turciei Recep Erdogan i-a mulţumit lui Igor Dodon pentru extrădarea profesorilor turci

Embed:
Permisele de conducere emise de ţara noastră vor fi recunoscute şi în Turcia, potrivit unui acord semnat de Guvernele celor două ţări. Iniţiativa a avut loc în timpul vizitei delegaţiei preşedintelui Igor Dodon, din care au făcut parte şi premierul Ion Chicu şi membri ai executivului. Şeful statului a avut o întâlnire cu omologul său turc la palatul prezidenţial din Ankara.

Igor Dodon a declarat că Turcia este un partener strategic pentru Moldova.

"Vreau să vă mulţumesc pentru acele iniţiative de deschidere a centrelor culturale. Din numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova vreau să vă mulţumesc pentru suportul acordat în repatrierea cetăţenilor moldoveni", a declarat Igor Dodon. 

La rândul său, Erdogan a fost recunoscător pentru extrădarea profesorilor turci anul trecut.

"Vreau să mulţumesc Moldovei că ne-a susţinut mult când vine vorba de FETO, pentru suportul în lupta noastră împotriva FETO. Turcia se așteaptă ca școlile afiliate la FETO din Moldova să fie predate fundației turce Maarif", a menționat Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

În 2018, șapte cetățeni turci angajaţi ai unei reţele de licee private moldo-turce, au fost declaraţi indezirabili şi îndepărtaţi din ţara noastră. Atunci, autoritățile declarau că indivizii erau suspectaţi de legături cu o grupare islamistă, de spionaj şi de pedofilie. Cinci dintre cetăţenii turci s-au adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului, care a obligat Guvernul de la Chişinău să plătească despăgubiri morale de 125 de mii de euro. Între timp, unul dintre profesorii expulzaţi a fost condamnat în Turcia la şapte ani şi jumătate de închisoare. Toţi şapte se declară nevinovaţi.
loading...

Lasă un comentariu