Preşedintele Turciei, Recep Erdogan a mers în Germania și s-a întâlnit cu Angela Merkel

Embed:

Vizită de stat într-un context mai complicat. Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a mers în Germania. Asta în condiţiile în care, în ultimii ani, Ankara şi Berlin au fost pe poziţii diferite pe subiecte delicate, cum ar fi intervenţia militară în Siria, gestionarea valurilor de imigranţi sau extrădarea celor acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din Turcia din 2016. Vizita de acum e văzută de mulţi ca o ocazie pentru repararea relaţiilor Turciei cu aliaţii din NATO, în special cu Germania. Recep Erdogan a fost primit cu gardă de onoare, la reşedinţa omologului său german, Frank Walter Steinmaier.
 întâlnit cu Angela Merkel
Liderul de la Ankara a avut o întrevedere cu Angela Merkel, în timpul căreia au fost atinse o serie de teme spinoase.

"Am discutat despre provincia siriană Ildib şi vom mai aborda acest subiect pe larg. Deoarece situaţia rămâne delicată, vrem să avem o discuţie în patru pe această temă: preşedintele turc, cel rus, cel francez şi cu mine", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

A fost abordat şi cazul jurnaliştilor germani arestaţi în Turcia.

"Mă întreb ce alte fapte a mai comis? Şi mă întreb de ce sistemul judiciar din Turcia a închis această persoană? De aceea trebuie să respectăm decizia justiţiei", a menționat Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Analiştii se aşteaptă la o îmbunătăţire a relaţiilor dintre Turcia şi Germania, mai ales că fiecare ţară are nevoie de cealaltă: Ankara se bazează pe Berlin pentru susţinere în procesul de aderare la UE, iar Germania contează pe Turcia pentru a gestiona fluxul de refugiaţi din Siria.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu