Președintele Turciei a anunțat că va continua ofensivă în nordul Siriei și la alte localități controlate kurzi

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că va continua ofensivă în nordul Siriei și la alte localități controlate kurzi, inclusiv o zonă în care se află militari americani, scrie AFP, citează libertatea.ro.

"După ce am preluat controlul asupra orașului Afrin, am lăsat în urmă etapă cea mai importantă a operațiunii Olive Branch. Acum vom continuă acest proces până la distrugerea totală a acestui coridor pe care îl constituie Minbej, Ain al-Arab (numele arab al Kobane), Tal Abyad, Ras al-Ain și Qamichli", a spus Erdogan.

Președintele turc numește coridor terorist fâșia de teritorii controlată de grupări kurde din nordul Siriei și al Irakului, situate la granița cu Turcia.

O intervenție mai îndepărată, care ar ajunge și în Irak ar ănsemna o posibilă coliziune directă cu trupele americane. Statele Unite au în zonă trupe care luptă alături de kurzii YGP împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Conflictul dintre turci și americani, două dintre principalele trupe militare din cadrul Alianței Nord Atlantice ar putea în acest fel să se adâncească, după ce din ianuarie și până acum este într-o stare latentă, Statele Unite nefiind de acord cu intervenția Ankarei în Siria.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu