Preşedintele turc, Recep Erdogan s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Tema discuţiilor

Embed:

Preşedintele turc, Recep Erdogan, s-a întâlnit cu Papa Francisc. Este prima vizită a unui şef de stat turc la Vatican din ultimele aproape şase decenii.

Timp de o oră, cei doi au discutat despre Siria, lupta împotriva terorismului, islamofobia şi statutul oraşului Ierusalim. Preşedintele turc i-a făcut cadou suveranului pontif un set ceramic compus din 24 de piese, realizate după o tehnică tradiţională din perioada Imperiului Otoman.

La rândul său, Erdogan a primit de la Suveranul Pontif o medalie. În timpul întrevederii, la doar o stradă distanţă, sute de kurzi au protestat faţă de vizita în Italia a liderului de la Ankara şi faţă de intervenţia militară a Turciei în regiunea Afrin din Siria.

Pentru a evita izbucnirea violenţelor, au fost mobilizaţi aproximativ 3500 de membri ai forţelor de ordine:

"Situaţia din Afrin este groaznică. Nimeni nu-i ajută pe oamenii care locuiesc acolo. În
regiune mor femei şi copii nevinovaţi."

"Vreau să-l ucid pe Erdogan! Este un dictator. Mama şi socrul meu au murit, iar noi nu am putut merge în Siria la funeralii. Totul se întâmplă doar din cauza lui. Dacă vom merge în Siria, nu ne vom mai putea întoarce. El ne va ucide."

"Sunt surprins de faptul că Papa Francisc a acceptat să se întâlnească cu un dictator şi asasin. Erdogan are mâinile murdare de sânge."

După vizita de la Vatican, Recep Tayyip Erdogan va pleca în turneu în mai multe ţări din America Latină. Luna trecută, armata turcă a intervenit militar în regiunea siriană Afrin, locuită preponderent de kurzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu