Președintele turc cheamă toate părțile la respectarea acordului de încetare a focului în Alep

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a chemat vineri toate părțile la respectarea acordului de încetare a focului la Alep pentru a permite continuarea evacuării cartierelor din estul acestui mare oraș aflat în nordul Siriei, potrivit agerpres.ro.

"Cer tuturor părților și comunității internaționale să respecte acordul de armistițiu și să susțină punerea în practică a procesului de evacuare", a scris Erdogan, într-o serie de mesaje pe contul său de Twitter.

"Armistițiul negociat de Turcia la Alep și continuarea evacuărilor sunt ultima speranță care le rămâne celor nevinovați", a adăugat el.

Evacuarea estului Alepului face parte dintr-un acord de încetare a focului, negociat de Moscova și Ankara, și intrat în vigoare joi după eșecul unei prime tentative cu o zi înainte. Acțiunea a fost totuși suspendată vineri de regimul sirian care acuză opoziția de a nu fi respectat termenii acordului.

Declanșată joi, operațiunea de evacuare ar urma să dureze mai multe zile și, odată terminată, ar permite regimului să proclame recucerirea totală a celui de-al doilea oraș al Siriei și astfel să înregistreze cea mai importantă victorie a sa în acest conflict care durează din 2011.

"Poporul din Alep nu este singur. Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru salvarea de vieți inocente", a scris de asemenea Erdogan. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu