Preşedintele Timofti împarte din nou distincţii. Şi un viceministru bănuit într-un dosar penal a primit medalie

Peste 60 de persoane au primit astăzi ordine şi medalii de la preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Printre cei care au fost distinşi se numără şi viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, implicat într-un dosar penal. Gherasim este suspectat de ofiţerii anticorupţie de faptul că şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu. Viceministrul Transporturilor a primit "Ordinul de Onoare".

De asemenea, şeful statului i-a acordat interpretului de muzică populară Mihai Ciobanu cea mai înaltă distincţie în stat - "Ordinul Republicii". Au primit distincţii şi interpretul Iurie Sadovnic, şi conducătorul artistic al Formaţiei "Millenium", Vlad Gorgos.

Totodată, au primit distincţii din partea preşedintelui directorul hotelului "Dacia", preşedinţi şi vicepreşedinti de raioane, judecători, critici de film sau şefi de catedre.

Publika.md menţionează că şeful statului, Nicolae Timofti, a mai acordat şi anterior câte 70 de distincţii într-o singură zi.

PUBLIKA.MD menționează că „Ordinul de Onoare” și Ordinul „Gloria Muncii” prevăd un supliment de câte 50 de lei lunar la pensie, în timp ce medaliile şi titlurile onorifice aduc doar 25 de lei. "Ordinul Republicii" presupune un supliment de 500 de lei la pensie.

Vedeţi mai jos lista celor decoraţi de şeful statului:

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu