Preşedintele ţării, Igor Dodon, va promulga pachetul de legi privind stimularea fiscală

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, va promulga pachetul de legi privind declararea voluntară a bunurilor şi stimularea fiscală. Despre asta a anunţat pe pagina sa de Facebook. Dodon spune că a luat în calcul comentariile experților, ale mediului academic şi ale formatorilor de opinie din ţară şi de peste hotare.

Potrivit lui Igor Dodon, noile reforme vor oferi mediului de afaceri posibilităţi de dezvoltare, vor fi atrase investiţii străine, vor fi create locuri de muncă, iar încasările la bugetul public vor creşte. Şeful statului menţionează că măsurile respective vor contribui la încurajarea agenţilor economici.

Dodon a menţionat că sunt salutabile neimpozitarea salariilor mai mici decât minimul de existenţă, instituirea cotei unice de 12 la sută la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, dar şi reducerea cu 5 puncte procentuale a cotei contribuției angajatorului la bugetul asigurărilor sociale.

Totodată, preşedintele ţării spune că prin declararea voluntară a bunurilor, banii ascunşi vor fi întorși în circuitul legal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu