Preşedintele SUA şi cel al Rusiei au avut o discuţie telefonică despre Ucraina

Comunitatea internaţională salută acordul dintre puterea şi opoziţia de la Kiev, dar recunoaşte că mai rămân probleme nesoluţionate. Uniunea Europeană şi Statele Unite consideră că documentul trebuie implementat cât mai curând, pentru a stabiliza situaţia din Ucraina. 

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut o discuţie telefonică despre situaţia din Ucraina. Cei doi lideri şi-au exprimat dorinţa ca acordul de ieşire din criză să fie implementat cât mai repede. De asemenea, ei s-au angajat să încurajeze toate părţile să se abţină de la violenţe. Detaliile au fost oferite de un reprezentant al Casei Albe, în timp ce Kremlinul nu a comentat discuţia dintre Obama şi Putin.

Şi şefa diplomaţiei europene a declarat că punerea în practică a documentului va fi cel mai important lucru, dar şi o provocare. Iar secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, l-a sunat pe preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, şi i-a cerut să implementeze în totalitate şi rapid acordul.

Totodată, într-o înregistrare video postată pe Internet ministrul polonez de Externe, filmat fără ştirea lui, a declarat că preşedintele ucrainean, Victor Ianukovici, era pregătit să utilizeze forţa, dacă documentul n-ar fi fost semnat. Oficialul european apare în timp ce se adresează liderilor opoziţiei pe care îi avertizează că dacă nu acceptă documentul atunci va fi implementată legea marţială şi vor muri toţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu