Președintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a reîntors pe bătrânul continent

Embed:

La mai puțin de o săptămână de la summitul G20 de la Hamburg, președintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a reîntors pe bătrânul continent.

De data aceasta, liderul de la Casa Albă a venit la Paris, la invitația președintelui francez, Emmanuel Macron.

Împreună cu soția sa Melania, el va asista la parada militară ce va avea loc în 14 Iulie, de Ziua Națională a Franței. Este deja a patra oară când cei doi lideri mondiali se întâlnesc.

Președintele american, Donald Trump, nu a fost întâmpinat pe aeroport de omologul său francez. În timp ce șeful de la Casa Albă cobora din avion, Emmanuel Macron o întâmpina la Palatul Elysee pe cancelarul german, Angela Merkel, care a venit să participe la reuniunea Consiliului ministerial franco-german.

Trump va avea cu Macron o întrevedere privată, urmată de o conferinţă de presă.

Direct de la aeroport, prima doamnă din Statele Unite, Melania Trump, a mers în vizită la cel mai mare spital de pediatrie din Franţa, unde a discutat cu mai mulţi copii.

Seara, cuplurile prezidenţiale din SUA şi Franţa vor lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Jules Verne, care se află în apropiere de Turnul Eiffel.

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani, când un președinte american va asista la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Franței.

La ceremonie vor defila peste 3700 de militari, inclusiv 145 de americani. Ei se pregătesc intensiv pentru defilarea de mâine.

"Este o mare onoare pentru noi să participăm la parada din 14 iulie", a afirmat comandantul diviziei americane de infanterie, Jared Nichol.

Pentru vizita președintelui american, dar și evenimentele din 14 iulie, autoritățile franceze s-au mobilizat masiv. Sub spectrul ameninţării teroriste, străzile din Paris vor fi supravegheate, vineri, de peste 11 mii de poliţişti şi jandarmi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu