Preşedintele rus, Vladimir Putin, ameninţă din nou Statele Unite şi ţările din Europa

Embed:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ameninţă din nou Statele Unite şi ţările din Europa. În discursul anual în faţa parlamentarilor, liderul de la Kremlin a declarat că Rusia va riposta oricărei amplasări de rachete nucleare americane cu rază medie de acţiune în Europa. El a adăugat că Rusia e pregătită să atace atât ţările în care sunt plasate aceste rachete, cât şi Statele Unite.

Liderul de la Kremlin a precizat că nu va face primul pas, dar a declarat că riposta Moscovei la orice desfăşurare de rachete nucleare va fi hotărâtă şi a îndemnat administraţia americană să se gândească bine la consecinţele unei astfel de decizii.

"Rusia nu intenționează, și acest lucru este foarte important, așa că o să-l repet: Rusia nu intenţionează să fie prima care să amplaseze rachete cu rază medie în Europa. Dar acţiunile SUA sunt o amenințare foarte gravă pentru noi. În acest caz, vom fi nevoiţi - şi subliniez acest fapt - să luăm măsuri simetrice", a spus  Preşedintele rus, Vladimir Putin,

În prezent, relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt extrem de tensionate, după ce ambele țări şi-au suspendat participarea la tratatul nuclear încheiat în 1987 de Statele Unite și Uniunea Sovietică. Casa Albă acuză Kremlinul că încalcă acordul și spune că va reveni asupra deciziei doar după ce Rusia va distruge o rachetă supersonică dotată cu încărcătură nucleară fabricată anul trecut. De cealaltă parte, președintele Vladimir Putin susţine că Rusia va începe să producă noi rachete și că nu va mai iniția negocieri cu Statele Unite privind dezarmarea până când Washingtonul nu este pregătit de discuții constructive. Experţii consideră că aceasta este cea mai mare criză nucleară de la încheierea Războiului Rece.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu