Preşedintele României: Moldovenii care au pașaport românesc își vor putea găsi mai ușor de lucru în Elveția

Embed:

Începând cu vara anului viitor, moldovenii care au pașaport românesc își vor putea găsi mai ușor de lucru în Elveția. Anunțul a fost făcut de președintele țării vecine, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său elvețian. Liderul de la Cotroceni a declarat că Berna va renunța de la sfârșitul lunii mai 2019 la restricțiile impuse românilor pe piața muncii.

"Concluzia e foarte bună şi pozitivă. Elveţia, din motive pur tehnice, a trebuit să revină la aceste contingente. Nu îmi rămâne decât să spun că de la sfârşitul lunii mai 2019 nu va mai exista nicio restricţie", a spus Klauss Iohannis, președintele României.

Iohannis mai vorbit și despre comunitatea de români din Elveția, de aproximativ 30 de mii de oameni, despre care omologul său de la Berna a vorbit în termeni pozitivi. Președintele elvețian, Alain Berset, a confirmat spusele liderului de la Cotroceni.

"În momentul aderării a trebuit să luăm decizia acordării acestei libere circulaţii şi pentru români, însă era nevoie de un vot popular, iar votul a fost pozitiv", a menţionat Alain Berset, președintele Elveției.

Guvernul federal din Elveţia a dispus în 2017 activarea unei clauze prevăzute în Acordul cu Uniunea Europeană care prevede introducerea în mod temporar a unor restricţii pe piaţa muncii elveţiană pentru cetăţenii români şi bulgari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu