Preşedintele României este nemulţumit de guvernul de la Chişinău: Vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor din Moldova

Embed:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republică Moldova, atâta timp cât guvernul de Chișinău nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european.

"În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.

Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică", a spus președintele român în cadrul reuniunii anuale cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Şeful statului român a mai spus că autoritățile de la București vor relua cooperarea deplină doar atunci când vor observa la Chișinău, "la nivel guvernamental, acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern şi extern".

loading...

Lasă un comentariu