Preşedintele raionului Dubăsari: Nu ştim ce va urma după cele şapte zile de arest

"Nu ştim ce va urma după cele şapte zile de arest al primarului de Corjova, Valeriu Mîţul". Cel puţin aşa declară într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

„E greu de spus. Astăzi în rândurile populaţiei, în rândurile reprezentanţilor autorităţilor publice locale este o tensiune. Poate chiar o frică de situaţia ce va urma. Este foarte necesar o coordonare a acţiunilor dintre autorităţile publice centrale cu autorităţile publice locale", mai precizează Grigore Policinschi.

Preşedintele raionului Dubăsari consideră că este "necesar urgent" de propus către o şedinţă a Guvernului un program de activităţi concrete în ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice în zona de securitate. Totodată, mai este nevoie de un plan de acţiuni pentru asigurarea drepturilor omului în zona de securitate. Şi în final, trebuie că unele măsuri de ordin social, economic de susţinere a acestui teritoriu al localităţilor, care se află în zona de securitate a Republicii Moldova.

Amintim că primarul de Corjova, Valeriu Mîţul, şi consilierul, Iurie Coţofană, acestuia au fost arestaţi la 2 martie, după slujba de comemorare a victimelor Conflictului de pe Nistru. Astăzi, aceştia au anunţat greva foamei.

Redactare PUBLIKA.MD (S.C.)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu