Președintele raionului Criuleni a lansat o carte cu titlul "Două infinituri"

Funcţionarii publici reuşesc uneori să îmbine cu succes munca sobră de birou cu cea artistică. De exemplu, președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, transformă în versuri tot ceea ce vede și simte. Printre rutina zilnică, ce ține de administrație, mai găsește timp să scrie și poezii. Funcționarul a lansat și o carte cu titlul "Două infinituri".

Veaceslav Burlac susţine că rândurile reflectă realitatea din Moldova, cu bune și rele. Aceeași linie de subiect o regăsim aproape în toate cele 88 de poezii din cartea sa.

"Sunt mici istorioare. Istorioare de exemplu cum mi-am adus aminte de bunelul meu care la mijloc de noapte s-a sculat și făcea plămădeala. Este o poezie mai degrabă tristă, dar în același timp e cu final pozitiv, e cu final de speranță", a spus preşedintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac.

Funcționarul spune că inspirația poate veni pe neașteptate, fie că este în avion, la volanul mașinii sau la birou.

"Cetățenii de rând percep conducătorii de instituții, de raioane, deputații ca ceva diferit de ei. Eu prin această lansare de volum de poezie vreau să le spun celor care o să mă citească și care o să mă audă că sunt exact ca și ei", a spus preşedintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac.

Mulţi dintre colegi nici nu bănuiau despre talentul președintelui de raion.

"Pentru mine a fost o surpriză, dar cred că o surpriză plăcută pentru că pe lângă agenda încărcată pe care o are zi de zi să faci poezii nu este atât de ușor."

"Sunt persoana care îl cunosc mai bine, îl văd venind la serviciu totdeauna cu dispoziție. Eu sunt bunică și aici în poezie sunt cuvintele care întradevăr se referă la o bunică care așteaptă nepoții acasă."

Volumul "Două infinituri" a fost tipărit în o mie de exemplare, care vor fi împărțite gratuit.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu