Președintele Radei Supreme de la Kiev a anunţat dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Aleksandr Turcinov, a anunţat dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist din legislativul ucrainean.

Publika.md aminteşte că, recent, Turcinov a declarat că se va adresa Ministerului Justiţiei ca să analizeze elementele de legătură a formaţiunii cu teroriştii şi chiar posibilitatea interzicerii Partidului Comunist din Ucraina, condus de Petro Simonenko

"Simonenko face propagandă şi spune minciuni, care sunt vehiculate de sursele mass-media ruseşti. Terorişti sunt cei care răpun patrioţi, ucid părinţi în ochii copiilor, omoară preoţi şi torturează oameni în fiecare zi. Aceştia sunt fascişti. Sunt cei pentru care aplaudaţi aici. Cinismul fracţiunii comuniştilor nu are limite", a spus Turcinov.

Ieri, Rada Supremă de la Kiev s-a tranformat într-un ring de box, după ce partidul naţionalist Svoboda a încercat să-l dea afară din sala de şedinţă pe liderul comuniştilor, Petro Simonenko.

Partidul Svoboda a cerut parlamentarilor să supună votului expulzarea lui Simonenko, în urma unor acuzaţii făcute la adresa Guvernului de la Kiev pentru un post TV rusesc.

Politicianul a declarat că Guvernul ucrainean este vinovat de numărul mare al morţilor în rândul civilor în regiunile Doneţk şi Lugansk.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu