Președintele Radei Supreme al Ucrainei: Avem nevoie de proiecte strategice comune de combatere a agresiunilor Rusiei

Embed:

Președintele Radei Supreme al Ucrainei, Andriy Parubiy, susţine că pericolul cel mai mare pentru securitatea țării sale îl reprezintă Rusia. Declaraţia a fost făcută în debutul summitului pentru securitate de la Chişinău.

"Avem ocazia de a vorbi despre acele riscuri care le avem nu doar în această regiune, dar reprezintă un pericol şi pentru spaţiul EuroAtlantic. Aceste probleme sunt periculoase pentru întreaga lume civilizată. Ucraina cu 4 ani în urmă a simţit toată străşnicia agresiunii Rusiei, atunci când a început intervenţia militară în ţara noastră. Am spus că Putin este un pericol global nu doar pentru Ucraina, ci pentru toată lumea liberă. Avem nevoie de proiecte strategice comune de combatere a agresiunilor Rusiei. Evenimentul de astăzi este un bun început pentru fundamentarea unui proiect de securitate regională, cu susținerea partenerilor europeni și americani", a subliniat Andriy Parubiy.

Reprezentanți ai Parlamentelor, ai Congresului SUA, europarlamentari participă la prima Conferință interparlamentară la nivel înalt în probleme de securitate, organizată la Chișinău. De asemenea, pentru dezbateri au venit experți notorii precum sunt vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic Damon Wilson,  Anders Aslund, Eurasia Center, Consiliul Atlantic, Directorul Eurasia Center John Herbst, ambasadorul Asif Chaudhry, directorul asociat RUSI, Jonathan Eyal, Ambasadorul Alexander Vershbow, fost secretar general adjunct NATO, alți experți internaționali și regionali.

Informații complete despre eveniment, participanți și vorbitori, precum și transmisiunea live a evenimentului găsiți pe https://parl4sec.md/ro/ și paginile evenimentului de pe facebook și twitter.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu