Preşedintele PSD din România, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Embed:

UPDATE 17:29

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde va fi încarcerat după ce a fost condamnat de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei, scrie agerpres.ro  

 

Preşedintele Partidului Social Democrat din România, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi sase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman. Sentința este definitivă. Dragnea trebuie să se predea astăzi la cea mai apropiată secţie de poliţie. 

El şi-a prezentat demisia din fruntea PSD, iar conducerea va fi preluată de Viorica Dăncilă. Dragnea a fost condamnat pentru că, în perioada 2000-2012, când deţinea funcţia de preşedinte al Consiliul Județean Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii Direcţiei de Protecţie a Copilului din judeţ să angajeze fictiv pe două membre ale PSD în calitate de secretare. Deşi acestea nu au fost nicio zi la birou, aveau contracte de muncă în regulă şi primeau salarii. Una dintre ele a lucrat fictiv opt ani şi jumătate, iar cealaltă patru ani şi jumătate.

În tot acest timp, statul a fost prejudiciat cu aproape 109 mii de lei româneşti, echivalentul a aproximativ 23 de mii de euro. În timpul examinării dosarului, liderul PSD s-a declarat nevinovat.

Alături de Dragnea, alte zece persoane au fost trimise în judecată în acest dosar, printre care Bombonica Prodana, fosta lui soţie.