Președintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întâlnire cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio

Embed:

În cadrul vizitei întreprinse la Strasbourg, delegația politică din Republica Moldova condusă de Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Discuțiile s-au axat pe colaborarea Moldovei cu Comisia de la Veneția, liderul PDM Vlad Plahotniuc apreciind sfaturile oferite în dese rânduri de către Comisie pentru îmbunătățirea legislației moldovenești.

"I-am mulțumit domnului Buquicchio pentru expertiza acordată în elaborarea legilor din Republica Moldova. Această expertiză este pentru noi utilă și valoroasă. Am discutat de asemenea despre modul în care folosim recomandările Comisiei de la Veneția – așa cum a fost cazul mai multor inițiative transmise de Parlament spre expertizare. Sunt convins că vom avea în continuare o colaborare bună cu Comisia de la Veneția. Moldova ține la această colaborare și are nevoie de ea", a spus președintele PDM Vlad Plahotniuc.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a afirmat că este un "prieten al Republicii Moldova", iar țara noastră este un "elev bun" în ceea ce privește aria de interes pentru Comisie, adică îmbunătățirea legilor și a funcționării instituțiilor democratice. Gianni Buquicchio a subliniat de asemenea necesitatea continuării reformelor democratice în țara noastră. În privința introducerii sistemului electoral mixt, președintele Comisiei de la Veneția a reafirmat suveranitatea Republicii Moldova, explicând în același timp care sunt diferențele de viziune ale Comisiei pe acest subiect.

Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire la Strasbourg a delegației politice conduse de președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu