Președintele PD transmite un mesaj partidelor care au legături cu organizațiile extremiste (VIDEO)

Embed:

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, le cere partidelor care au legături cu organizaţiile extremiste să înceteze să destabilizeze situaţia din ţară şi să părăsească scena politică. Liderul PD a declarat că aceste formaţiuni vor vărsări de sânge, precum şi blocarea activităţii Parlamentului. 

Marian Lupu a evitat să spună care sunt partidele ce destabilizează situaţia.  

"Acei care reprezintă partidele extremiste şi eu cred că cei care ne privesc ştiu foarte bine despre cine noi vorbim. Opriţi aceste acţiuni, fiind că o să coste ţara foarte mult, opriţi aceste acţiuni, pentru că poate să ducă la consecinţe sângeroase şi o să rămână pe conștiința și responsabilitatea voastră, nu o să vă spălaţi niciodată. Sau părăsiţi politicul, sau vă gândiţi foarte bine ce faceţi", a menționat  preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. 

Directorul Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, a declarat că grupările extremiste nu au nicio şansă să perturbeze situaţia, dar a admis că unii cetăţeni ar putea fi manipulaţi de mesajele acestora. 

"Nu cred că există o bază socială destul de largă pentru astfel de fenomene. Şi sondajele arată că cetățenii noştri se pronunţă categoric împotriva mişcării violente, proteste violente, moldovenii sunt pentru o dezvoltare evolutivă, dar sigur că există o parte a societăţii care este debusolată de avalanşa de informaţii care vine din exterior şi din interior, datorită unor partide care dau dovadă de iresponsabilitate", a declarat Victor Chirilă, directorul Asociaţiei pentru Politică Externă.

Pe de altă parte, Marian Lupu s-a arătat convins că Partidul Democrat va participa la viitoarea guvernare, ba mai mult, va fi formaţiunea ce va avea un rol determinant în formarea coaliţiei majoritare

"Eu sper să venim cu o influenţă mult mai mare, una dublă în comparaţie cu ce am avut până în prezent. Este importantă prezenţa noastră acolo, pentru a asigura caracterul lucrativ, pentru formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene şi pe această cale să asigurăm pacea, liniştea şi stabilitatea în ţară."

În acest context, analistul Victor Chirilă a spus că cetăţenii trebuie să-şi dea votul partidelor mature, dacă vor o guvernare stabilă.

"Cu cât mai multe partide vor fi în Parlament, la acest moment, cu atât mai puţine şanse ca Parlamentul să fie unul funcţional şi să fie capabil să furnizeze ţării un guvern stabil. Din punctul meu de vedere Partidul lui Renato Usatâi şi al domnului Dodon, Partidul Socialist, sunt acele partide care cu siguranţă vor încerca să torpileze funcţionalitatea viitorului Parlament", a menționat directorul Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu