Preşedintele PD creşte în sondaje. Declaraţiile invitaţilor emisiunii Fabrika

Embed:

Creștere puternică pentru intenția de vot în favoarea candidatului din partea Partidului Democrat, Marian Lupu, la alegerile prezidenţiale este justificată de campania electorală activă şi corectă. Mai mult, aceasta se datorează şi reformelor pe care guvernarea a reuşit să le implementeze într-un timp scurt. Declaraţiile aparţin invitaţilor emisiunii Fabrika de aseară.

"Nu a fost o surpriză deoarece noi am văzut din start o campanie corectă. A fost pregătit. Am văzut cum a folosit perioada preelectoral. Care este destul de importantă. Am văzut că au venit cu o campanie electorală destul de activă. Sunt unii dintre cei mai activi. Anume aceste lucruri şi au permis domnului Lupu să crească în sondaje", a spus directorul Intellect Group, Ian Lisnesnevschi.

"Pe parcursul anului 2016 în aceste luni de existenţă a Guvernului Filip 20 de judecători au fost arestaţi. Un număr foarte mare de vameşi au fost şi ei arestaţi. Rechini ai corupţiei mari ca domnul Platon. Au fost şi ei arestaţi. Este foarte clar că această terndinţă de creştere în sondaje a domnului Lupu este stâns legată de măsurile pe care le fac cei din Guvern", a menţionat jurnalistul Victor Nichituş.

Invitaţii emisiunii mai spun că PDM a crescut în sondaje pentru că în campania electorală, Marian Lupu, a comunicat eficient cu electoratul.

"De unde PDM are o anumită creştere. Prin utilizarea resurselor administrative. Prin faptul că se află la guvernare. Indiferent care au fost evoluţiile pe perioada campaniei, ultimele două săptămâni sunt decisive în formularea variantei finale de vot", a specificat directorul Institutului de Economie, Roman Chircă.

Datele unui sondaj prezentat ieri de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova arată că în turul doi, pentru fotoliul prezidenţial, se vor duela socialistul Igor Dodon şi democratul Marian Lupu.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu