Președintele Parlamentului, premierul Pavel Filip, ministrul Apărării și cel al MAI au boicotat ședința Consiliului Suprem de Securitate

Embed:
Şeful statului, Igor Dodon, a stăruit cu orice preţ ca şedinţa de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate să aibă loc. Asta chiar dacă membrii Guvernului şi ai Parlamentului din această structură au anunţat că nu vor participa la întrunire din motive obiective. Potrivit lor, subiectele incluse pe ordinea de zi nu țin de competența acestui forum, iar şedinţa a fost convocată pentru ziua în care se știa că primele persoane în stat au programate vizite peste hotare. În lipsa a șase membri, șeful statului a decis subit să modifice componența Consiliului. Pentru a avea cvorum, Dodon a inclus mai mulți consilieri de-ai săi și chiar pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

"Pentru a preîntâmpina boicotul din partea unor instituții, care impune riscuri referitor la funcționalitatea CSS, componența a fost modificată, ceea ce ne-a permis, astăzi, în condițiile când unii membri ai CSS nu au participat la ședință, să avem cvorumul necesar pentru ca ședința să fie deliberativă", a precizat Igor Dodon.

Liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, a declarat ieri după ședința săptămânală a PDM că a recomandat reprezentanților Guvernului și ai Parlamentului să boicoteze ședința Consiliului. Printre motivele invocate se numără faptul că membrii Consiliului Suprem de Securitate nu au primit ordinea de zi a ședinței, dar și pentru că sunt discutate subiecte care nu țin de competența structurii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu