Președintele Parlamentului, nemulțumit de starea în care se află drumul de legătură cu Uniunea Europeană

Președintele Parlamentului Andrian Candu va solicita în regim de urgenţă să fie reluate lucrările de reconstrucție a traseului Chișinău – Ungheni. Potrivit oficialului, este o rușine pentru persoanele care au fost responsabile de proiectul respectiv.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a efectuat, ieri, 11 iulie, o vizită de lucru în municipiul Ungheni.

"Voi insista pe reluarea în regim de urgență a lucrărilor de reconstrucție a drumului Chișinău – Ungheni și a șoselei de centură a orașului. Este rușinos pentru responsabilii care au fost în domeniu ca un drum de legătură cu Uniunea Europeană să nu fie dat în exploatare nici după trei ani de la lansarea lucrărilor de reabilitare. Din punct de vedere economic, Ungheniul are o poziție geografică foarte avantajoasă și ea trebuie exploatată corespunzător, astfel încât regiunea să cunoască o dezvoltare rapidă în următorii ani", a scris, Președintele Parlamentului Andrian Candu pe Facebook.

Contractul pentru reabilitarea sectorului de drum R1 Chişinău-Unghen-Sculeni, pe porţiunea kilometrul 24+050 – kilometru 68+250, a fost semnat cu compania OHL ZS, în 2014.

Termenul de finalizare al lucrărilor era prevăzut pentru 29 iulie 2016. Iar valoarea contractului este de circa 28 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu