Preşedintele Parlamentului exprimă condoleanţe familiilor afectate de atentatele teroriste din Copenhaga

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, exprimă condoleanţe familiilor care au suferit în urma atentatelor teroriste din Copenhaga.

"Aceste atentate cinice sunt un atac la adresa libertății și democrației în lume. Republica Moldova rămâne solidară cu întreaga comunitate internațională în lupta împotriva manifestărilor teroriste. În spiritul relațiilor de prietenie și bună înțelegere care există între țările noastre, rămânem alături de Dumneavoastră în aceste clipe grele și pline de tristețe", menționează Andrian Candu în mesajul de condoleanțe adresat  Regatului Danemarcei, Mogens Lykketoft", a declarat Andrian Candu.

PUBLIKA.MD aminteşte că trei oameni au murit şi cinci au fost răniţi, în urma a două atacuri armate ce au avut loc la interval de câteva ore. Primul s-a produs într-un centru cultural din capitala Danemarcei, după ce un imigrant islamist a deschis focul, iar cel de-a doilea a avut loc într-o sinagogă. 

Atacurile s-au produs în contextul în care Europa şi Statele Unite se află în alertă antiteroristă după atentatele de la Paris, de la începutul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu