Președintele Parlamentului European ar putea candida la funcția de cancelar al Germaniei

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat miercuri că va renunța la această poziție și se va întoarce în Germania natală pentru a intra în politica federală, scrie agerpres.ro.

Cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a relatat că Schulz va fi principalul candidat al partidului pentru landul Renania de Nord - Westfalia la viitoarele alegeri federale programate pentru sfârșitul lui 2017.

Nu este clar deocamdată care va fi rolul lui Schulz pentru SPD la Berlin.

Schulz este văzut ca un posibil candidat al SPD la funcția de cancelar, ca soluție alternativă la candidatura ministrului economiei, Sigmar Gabriel, care ocupă și postul de vicecancelar în guvernul condus de Angela Merkel.

El ar putea fi de asemenea un candidat pentru postul de ministru de externe, care va deveni vacant în februarie dacă actualul șef al diplomației, Frank-Walter Steinmeier, își va asuma rolul ceremonial de președinte al țării, așa cum este de așteptat.

SPD își va anunța candidatul pentru postul de cancelar în ianuarie, în ciuda presiunii de a răspunde la anunțul recent al Angelei Merkel că va încerca să obțină un al patrulea mandat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu