Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a decorat pe ambasadorul Germaniei la ONU, Christoph Heusgen cu Medalia Democraţiei

Preşedintele parlamentului Andrian Candu a revenit dintr-o scurtă vizită de la Berlin pe care a desfăşurat-o împreună cu Iurie Leancă. 

"Cu această ocazie transmis felicitări celor care au câştigat alegerile parlamentare în Germania şi doamnei Merkel în mod special, dar am mai realizat o chestiune foarte importantă şi anume de recunoştinţă din partea Republicii Moldova.
În Berlin avem un prieten bun care s-a implicat în tot ceea ce înseamnă interesul european al Republicii Moldova, este vorba de consilierul pe politică Externă şi securitate a doamnei Angela Merkel, Christoph Heusgen " a declarat preşedintele parlamentului Andrian Candu.

Christoph Heusgena fost numit recent ambasadorul Germaniei la Organizaţia Naţiunilor Unite. Totodată, înalt demnitarul s-a implicat şi a venit cu suport deosebit pentru Republica Molodova, incusiv la semnarea Acordului de Asociere şi obţinerea regimului liberalizat de vize.

"Ca recunoştinţă şi exprimarea aprecierii pentru tot ceea ce făcut pentru ţara noastră, l-am decorat pe domnul Christoph Heusgen cu Medalia Parlamentului şi anume cu Medalia Democraţiei", a adăugat preşedintele parelamentului.

Ultima vizită de lucru a Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în Republica Federală Germană a avut loc pe 7-9 martie curent.   

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu