Preşedintele OSCE: Criza din Ucraina are un efect dezastruos în regiunea transnistreană

Criza din Ucraina are un efect dezastruos asupra soluţionării conflictelor îngheţate din regiunea transnistreană şi Caucaz. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele OSCE într-un raport prezentat Consiliului de Securitate al ONU, apreciind că Europa înfruntă cea mai gravă provocare în domeniul securităţii de după Războiul Rece, scrie mediafax.ro.

"Trebuie să nu ignorăm impactul devastator al crizei din Ucraina şi din jurul ei asupra altor probleme de pe agenda OSCE, mai ales în conflictele prelungite din Republica Moldova şi Caucazul de Sud", subliniază în raport ministrul sârb de externe Iviţa Dacici, preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Dacici şi-a exprimat regretul faţă de blocarea procesului de soluţionare a conflictului transnistrean în ultima perioadă, în cadrul "formatului 5+2".

Formarea unui nou Guvern în Republica Moldova va contribui, în opinia sa, la reluarea negocierilor. "Este necesar ca primul pas să fie reluarea întâlnirilor formale în formatul 5+2 în acest an", a îndemnat ministrul sârb, apreciind că este necesară o "mobilizare a voinţei politice pe teren" din partea ambelor părţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu