Preşedintele Mişcării Antimafie: Noul şef al Poliţiei de Frontieră este omul Moscovei

Embed:
Noul şef al Poliţiei de Frontieră este omul Moscovei, declară liderul partidului Antimafie, Sergiu Mocanu. Acesta aminteşte că Rosian Vasiloi este absolventul institutului militar al Serviciului rus de Grăniceri, care pe atunci era o structură KGB.

"Un agent al Federaţiei Ruse se află în fruntea Poliţiei de Frontieră şi a fost numit acolo de Guvernul Maiei Sandu. Eu cred că l-am deconspirat ca pe un diversionist, care acţionează, în interesele unui stat străin, în cazul nostru, în interesele Rusiei", a menţionat preşedintele Mişcării Populare Antimafie.

Solicitat de Publika TV, Rosian Vasiloi a declarat că nu comentează nimic în ziua lui liberă.

"Eu nu comentez pe Sergiu Mocanu. Eu nu vreau să comentez, încă o dată vă repet, tot ceea ce declară domnul Sergiu Mocanu, în ziua de odihnă", a precizat Vasiloi.

Deşi Guvernul Sandu a promis că va promova oameni în funcţie cheie după principiul meritocraţiei, Rosian Vasiloi a fost numit şef la frontieră la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, şi nu prin concurs public. Sergiu Mocanu afirmă că acest lucru nu este unul întâmplător.

"Noi avem toate şansele să trecem de la un stat, la un stat acaparat de către Federaţia Rusă şi de către coloana a 5-a a Rusiei în Republica Moldova", a declarat Sergiu Mocanu.

Anul trecut, jurnaliștii Zeppelin au prezentat un şir de acte ce ar demonstra că, după ce a absolvit şcoala KGB, Rosian Vasiloi a fost unul dintre cei care au avut acces la informaţii legate de securitatea Republicii Moldova. În acest scop, el a fost promovat în diferite funcţii de conducere în cadrul Serviciului de Grăniceri al Republicii Moldova.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu