Preşedintele în exerciţiu al OSCE vine în Moldova. Agenda de lucru a oficialului european

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, va efectua o vizită de lucru în ţara noastră în perioada 3-4 februarie

Programul vizitei la Chişinău al şefului diplomaţiei austriece include întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur şi viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan.

Oficialul austriac va participa la ceremonia de deschidere oficială a Ambasadei Austriei în Republica Moldova. El va fi primit, de asemenea, de către preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon.

În cadrul întrevederilor planificate, vor fi abordate chestiuni legate de promovarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi unele aspecte de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-austriece.

Miniştrii de externe ai Republicii Moldova şi Austriei vor ţine un briefing de presă pe data de 3 februarie, cu începere de la ora 18.10 în Sala Delegaţiilor Oficiale a Aeroportului Internaţional Chişinău, la care sunt invitaţi reprezentanţii mass-media.

Pe data de 4 februarie, preşedintele în exerciţiu al OSCE va efectua o deplasare la Tiraspol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu