Președintele Igor Dodon, implicat într-un grav accident de circulație. Imaginile cu MOMENTUL ACCIDENTULUI

Embed:

Preşedintele Igor Dodon, unul dintre fii săi şi mama acestuia au fost implicaţi într-un accident produs în această după-amiază în apropiere de oraşul Străşeni. Potrivit poliţiei, două maşini din coloana prezidenţială s-au ciocnit violent cu un camion care aparţine unei întreprinderi avicole. În urma impactului, un automobil al preşedinţiei s-a răsturnat, iar cel de-al doilea care venea în spate nu a putut evita coliziunea şi s-a izbit frontal în autocamion. Cele trei autoturisme au fost grav avariate. Şoferul maşinii care a provocat accidentul s-a ales cu o comoţie cerebrală, iar un ofiţer SPPS a fost grav rănit. Din fericire, atât şeful statului cât şi familia acestuia au scăpat doar cu câteva zgârâieturi.

Din imaginile surprinse de camera de bord, se vede că autocamionul a ieşit pe contrasens fără să se asigure şi a lovit cortegiul prezidenţial. Şeful statului se afla în maşina care s-a răsturnat, împreună cu mama şi fiul său. Cei trei se îndreptau spre Sadova, satul de baştină al preşedintelui.

"Pe contrasens a ieşit un autocamion şi a avut loc ciocnirea cu cortegiul domnului preşedinte. Dintre angajaţii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a avut de suferit la fel un ofiţer, la moment i se acordă investigaţiile necesare", a spus şeful Serviciului Pază de Stat, Anatolie Golea.

Igor Dodon şi apropiaţii săi au fost scoşi din automobil de ofiţerii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, iar ulterior au fost transportaţi cu maşina poliţiei la Spitalul de Urgenţă din Capitală.

"Înafară de careva mici excoriaţii pe piele nu a avut nimic. Nu au avut nevoie de nicio implicare medicală, nici de careva tratamente, deci au plecat la domiciliu. Peste o oră a fost adusă mama preşedintelui cu luxația umărului, starea ei este satisfăcătoare şi a plecat la domiciliu", a spus vicedirectorul Spitalului de Urgenţă, Serghei Ștefa.

Timp de o oră, circulaţia pe şoseaua Străşeni-Călăraşi a fost sistată, iar din această cauză s-a format o coloană de zeci de maşini.

"De vreun sfert de oră stăm în coadă, nu ştim ce s-a întâmplat în faţă."

"Aștept de o oră, dar nimic nu este clar."

"Avem jumătate de oră de când stăm, poate mai bine."

Unii şoferi au aflat de pe internet ce se întâmplă pe şosea.

"Iată, citim ştirile, preşedintele în accident a nimerit."

"Au zis că este un accident cu paza lui Dodon şi o maşină cu carne s-a lovit."

Cazul este investigat de poliţie, care urmează să stabilească ce riscă şoferul vinovat.

"Poliţia venită la faţa locului au stabilit preliminar că vinovat de producerea accidentului s-ar face şoferul camionului, care l-a moment este spitalizat. De asemenea, a fost iniţiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanţele", a spus ofiţerul de presă IG, Mariana Bețivu.

Bărbatul de la volanul camionului, rănit şi el în accident, a fost internat la Spitalul din Străşeni. Medicii spun că starea lui de sănătate este satisfăcătoare.

STIREA INIȚIALĂ

(UPDATE 17:27) Șoferul camionului este internat la spitalului municipal Strășeni, secția Chirurgie, cu traumatisme cranio-cerebrale (comoție cerebrală).

Preşedintele Igor Dodon şi doi membri ai familiei sale, dintre care și fiul său mijlociu au ajuns la spital, în urma unui accident rutier, produs în această după-amiază în apropiere de oraşul Străşeni. Potrivit directorului Institutului de medicină Urgentă, la spital au ajuns președintele și mama acestuia. 

Potrivit poliţiei, două maşini din coloana prezidenţială s-au ciocnit violent cu un camion, care aparţine unei firme avicole.

În urma impactului, mai multe persoane din maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Președintele a fost condus la spital. Nu are leziuni corporale importante. Din câte cunosc președenția va ieși cu un comunicat. La moment confirm că starea președintelui nu este una bună. Nu cunosc care este stare membrilor de familie în momentul de față. În aceste momente grupa operativă se află la fața locului, este prematur ca să venim cu o concluzie, iar poliția după finalizarea cercetărilor va veni cu un comunicat", a comunicat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

"Presedintele si membrii familiei au fost transportați la Spitalul de Urgență din Chișinău. Starea președintelui este bună. Dumnealui a fost ivestigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul președinte se mai aflau doi ofițeri SPPS, la toți le-a fost acordat primu ajutor medical. În accident au fost implicate 2 mașini din partea SPPS. Coloana președintelui se deplasa regulamentar, pe contrasens a ieșit un camion și a avut loc ciocnirea cu 2 mașini ale SPPS", a spus în direct Anatol Gorea, șeful SPPS. 

"Starea lui Igor Dodon e satisfăcătoare, nu pune viața în pericol, a plecat acasă după ce a fost examinat. La fel, avea dureri ca rezultat a accidentului, iar la spital s-a adresat doar președintele", a spus directorul Institutul de medicină urgentă, Mihai  Ciocanu.

La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pomieri. Din această cauză, zeci de maşini stau blocate pe şoseaua care duce spre Călăraşi. 

Drumul este blocat din cauza accidentului.

loading...

Lasă un comentariu