Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va candida la prezidenţiale

Embed:

Nicolas Sarkozy şi-a anunţat candidatura în scrutinul prezidenţial din aprilie. În timpul unei declaraţii făcute la televiziunea de stat, actualul preşedinte al Franţei a spus că astăzi va participa la prima întâlnire cu alegătorii.

"Candidez pentru alegerile prezidenţiale. Am luat această decizie acum câteva săptămâni, determinat de criza fără precedent prin care trece Franţa, Europa, dar şi întreaga lume", a declarat Sarkozy.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 57 de ani, îşi va prezenta platforma electorală, duminică. Sondajele arată că el ar putea pierde alegerile în faţa socialistului Francois Hollande.

Presa internaţională scrie că tocmai rezultatele sondajelor l-au presat pe oficialul francez să-şi anunţe candidatura mai devreme. Sarkozy a ajuns cel mai nepopular preşedinte francez de după al Doilea Război Mondial.

Alegătorii l-au taxat scump pentru felul în care a administrat criza datoriilor suverane. Rezultatele economice slabe au dus, luna trecută, la scăderea ratingului de ţară, pentru prima dată în istorie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu