Preşedintele FMF Pavel Cebanu: Naţionala Moldovei are nevoie de un atacant bun

Embed:

Naţionala Moldovei are nevoie de un atacant bun. Preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Cebanu spune că fără un vârf de valoare selecţionata nostră nu poate atinge obiective mari. Totodată, Cebanu regretă faptul că la naţională nu poate juca brazilianul Henrique Luvannor, care deţine paşaportul moldovenesc. 

În cele zece meciuri din preliminariile EURO-2016, naţionala noastră a marcat doar patru goluri. Doar o reuşită i-a aparţinut atacantului Gheorghe Boghiu de la Zaria Bălţi. În rest, golurile au fost înscrise de fundaşi şi mijlocaşi.

Preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Cebanu, consideră că atacul este verigă slabă a selecţionatei.

"Băieţii egal la egal, dar s-a văzut că potenţianul nostru e acela, pe care îl avem azi, deoarece fără un atacant bun nu putem să avem şi rezultate bune", a spus preşedintele FMF.

Una dintre soluţii în atacul naţionalei ar putea fi Henrique Luvannor, legitimat în prezent la Al Shabab în campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Brazilianul a primit cetăţenia Moldovei şi a evoluat în câteva partide amicale pentru reprezentativă a ţării noastre iar de atunci el nu a mai fost convocat. Conform unui regulament FIFA, Luvannor nu poate evolua pentru naţională pentru că nu a locuit cinci ani în Moldova.

"Dacă era Luvannor, un atacant, care poate să hotărască singur soarta meciului, atunci asta conta foarte mult. Eu sunt sigur că eram să ne batem pentru locul 3 cu aşa echipe ca Suedia. El tot timpul, când vine la Chişinău intră la federaţie. Vorbeam cu dânsul şi moldoveneşte şi ruseşte şi vede că băiatul are obraz", a adăugat Cebanu.

Ultimul meci din acest an, Moldova îl va disputa pe 17 noiembrie. Naţionala noastră va juca la Baku cu reprezentativa Azerbaidjanului, într-un amical.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu