Președintele FM de Judo şi alţi doi indivizi, reţinuţi pentru ŞANTAJ și ESTORCARE DE BANI

Embed:

Trei bărbați, inclusiv președintele Federației moldovenești de Judo, Andrei Golban, au fost reținuți fiind acuzați de șantaj și estorcare de bani. Ceilalți membri ai grupării vor fi anunțați în urmărire internațională.

Anchetatorii presupun, că gruparea era condusă de Grigore Caramalac, alias "Bulgarul". Cazul este investigat de  Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și Inspectoratul național de investigații.

Victimă a escrocilor a devenit un cetățean originar din Moldova, care are afaceri în Rusia. Vara aceasta bărbatul a fost șantajat de către un grup de necunoscuți, care făceau referire la o presupusă datorie de 200 de mii de dolari.

Businessmanul s-a adresat poliției, iar ancheta a stabilit că a fost șantajat de membrii grupării interlopului Grigore Caramalac, alias "Bulgarul".

Anterior, acesta fusese anunțat în urmărire internațională pentru crime deosebit de grave comise
pe teritoriul Republicii Moldova, pentru care riscă închisoare pe viață.

Cei reținuți sunt președintele Federației moldovenești de Judo, un sportiv și un fost polițist.

Procuratura pentru combaterea a crimei organizate și Inspectoratul național de investigații presupun, că reținuții sunt implicați și în alte crime grave.

Iar pentru șantaj ei riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Amintim că Grigore Garamalac se ascunde în Federația Rusă, iar presa a scris de nenumărate ori despre prietenia acestuia cu liderul formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatâi, care la fel se află în Rusia și este anunțat în urmărire internațională pentru complicitate într-un caz de omor la comandă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu