Preşedintele filipinez se crede Adolf Hitler. Cum va lichida consumul de droguri din ţara sa

Președintele filipinez a făcut o nouă afirmație controversată. De această dată, Rodrigo Duterte s-a comparat cu Adolf Hitler și a afirmat că s-ar bucura dacă va extermina cei trei milioane de consumatori și traficanți de droguri din țara sa, relatează Reuters, potrivit Libertatea.ro.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a susținut o conferință de presă la revenirea în Davao, fieful său, după o vizită în Vietnam. El a afirmat că a fost "descris ca un văr al lui Hitler" de către criticii săi.

Amintind că Hitler a omorât milioane de evrei, Duterte a declarat: #Există trei milioane de toxicomani (în Filipine). M-aș bucura dacă i-aș masacra#.

"Dacă Germania l-a avut pe Hitler, Filipinele o să-l aibă pe…", a spus Duterte, făcând o pauză și arătând spre el cu degetul.

Actualul președinte filipinez, fost primar al orașului Davao, a promis în nenumărate rânduri să desfășoare o ofensivă puternică împotriva traficanților și consumatorilor de droguri din această țară.

De altfel, Rodrigo Duterte fost criticat dur de ONU şi Departamentul de Stat american după ce şi-a îndemnat concetăţenii să ucidă toxicomani şi traficanți de stupefiante. Peste 2.400 de persoane au fost omorâte – până la 30 iunie – de poliţie, în cadrul unor operaţiuni antidrog, şi de presupuşi justiţiari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu