Preşedintele filipinez a jignit GROAZNIC femeile chiar la un eveniment dedicat egalităţii de şanse. Ce a spus acesta

Președintele Filipinelor a jignit femeile la un eveniment la care participau reprezentantele sexului frumos, numindu-le "curve".

Controversatul șef de stat din Filipine, Rodrigo Duterte, s-a adresat apoi audienței cu expresia "femei nebune".

Președintele filipinez a luat cuvântul la un eveniment dedicat egalității de șanse, unde erau invitate femeile din poliție și structurile de apărare ale țării, numindu-le "puta", în traducere "cățea" sau "curvă".

"Criticați fiecare cuvânt pe care îl spun", s-a plâns apoi Rodrigo Duterte. Săptămâna trecută, președintele filipinez le-a avertizat pe femei "să stea departe de preoții catolici" spunând că ar putea fi înghesuite într-un colț al bisericii imediat ce preotul "le-ar simți mirosul trupului".

"Nu e vina mea că asta se întâmplă" a mai spus Duterte, potrivit The Guardian. Președintele a ținut să se justifice. "Iubesc femeile, d-asta am două neveste, asta înseamnă că îmi plac femeile" a mai spus el, în râsetele asistenței.

Acestea sunt doar câteva din comentariile sexiste și misogine venite din partea președintelui filipinez. În campania sa electorală din 2016, Duterte a vorbit despre o revoltă dintr-o pușcărie australiană în 1989, unde deținuții au făcut coadă pentru a viola o femeie misionar.

Duterte a glumit spunând că ar fi vrut și el să aibă șansa să o violeze. Cu toate aceste remarci scandaloase, popularitatea lui rămâne la o cotă de aproximativ 76%

Pe aceeaşi temă