Preşedintele FIFA vrea să accelereze proiectul noii Cupe Mondiale a cluburilor şi renunţarea la Cupa Confederaţiilor

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a anunţat că doreşte o accelerare a proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor şi renunţarea la Cupa Confederaţiilor, cu ocazia Consiliului forului internaţional, ce va avea loc joi şi vineri la Miami, conform postului de televiziune german ZDF.

Infantino susţine de mai multe luni un proiect de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută într-un formulă anuală cu şapte participante, şi care va reuni în noul său format 24 de cluburi, dintre care 12 din Europa.

Prima ediţie va avea loc în anul 2021, cu un an înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, iar competiţia ar urma să fie organizată o dată la patru ani.

"Da, aşa se vor întâmpla lucrurile. Vrem să lăsăm în urmă Cupa Mondială a cluburilor în formatul actual şi vom lua această decizie", a declarat pentru ZDF brazilianul Fernando Sarney, membru în Consiliul FIFA.

La Miami, preşedintele FIFA ar dori, de asemenea, suprimarea Cupei Confederaţiilor, un turneu internaţional organizat cu un an înaintea Cupei Mondiale de către ţara gazdă, câştigat de Germania în 2017 la ultima ediţie din Rusia.

Conform postului ZDF, Infantino ar dori să amâne pentru o dată ulterioară crearea Ligii mondiale a naţiunilor, un fel de mini Cupă Mondială care ar regrupa la fiecare doi ani opt echipe naţionale, scrie agerpres.ro.

UEFA şi-a exprimat deja opoziţia faţă de aceste două proiecte, explicând că programul internaţional este şi aşa supraîncărcat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu