Preşedintele FIFA, surprins că niciun francez nu a fost nominalizat la titlul de cel mai bun jucător

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a declarat surprins de faptul că niciun fotbalist francez nu a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun jucător al anului, care va fi decernat luni, 24 septembrie, la Londra, scrie agerpres.ro.

Trei jucători se află în cursa pentru acest trofeu: croatul Luka Modric (Real Madrid), egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) şi portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino).

''M-a surprins absenţa jucătorilor francezi. Votul înseamnă 25% căpitanii naţionalelor afiliate la FIFA, 25% selecţionerii, 25% jurnaliştii şi 25% votul publicului. Poate că oamenii au crezut că Franţa era deja campioană mondială şi că a trebuit să votăm pentru altcineva. Nu ştiu. Au fost câţiva jucători francezi care au reuşit o Cupă Mondială excepţională, dar nu numai Cupa Mondială, există şi alte meciuri cu naţionala şi cluburile unde evoluează. Trebuie să luăm decizia aşa cum este (...) Cei trei finalişti nu au câştigat Cupa Mondială. Franţa a câştigat în echipă. Este meritul lui Didier Deschamps şi al tuturor jucătorilor'', a spus Infantino.

Cristiano Ronaldo a câştigat în sezonul trecut Liga Campionilor în tricoul lui Real Madrid, după o finală cu Liverpool, echipa lui Mohamed Salah, cel care fusese desemnat cel mai bun jucător in Premier League. Luka Modric a strălucit atât la Real Madrid, cât şi la naţionala Croaţiei, pe care a ajutat-o să se califice în finala Cupei Mondiale 2018.

Câştigătorul trofeului "The Best FIFA Football Awards" în 2016 şi 2017 este Cristiano Ronaldo.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu