Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, nu este mulţumit de sistemul actual al preliminariilor

Embed:

Blatter critică din nou! De această dată, şeful fotbalului mondial şi-a expus nemulţumirea faţă de meciurile de baraj. "Sunt prea stresante pentru echipele participante" - a declarat preşedintele FIFA. Pentru Mondialul din Brazilia, tocmai 11 echipe calificate se vor stabili în urma barajului.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat că meciurile din play-off nu ajută la dezvoltarea fotbalului. Potrivit şefului fotbalul mondial, aceste partide pot avea urmări negative faţă de jucătorii care au ratat calificarea la un turneu final în urma a doar două meciuri.

"Trebuie să găsim o soluţie prin care la sfârşitul preliminariilor să fie stabilite echipele calificate şi cele eliminate. Meciurile din play-off nu sunt o soluţie. Cu siguranţă, ele adaugă tensiune în fotbal, însă pentru echipele participante este un exerciţiu prea stresant", a explicat Blatter.

11 echipe participante la Cupa Mondială din Brazilia vor fi stabilite în urma unor duble manşe eliminatorii. În Europa, patru întâlniri de baraj vor avea loc pe 15 şi 19 noiembrie, în timp ce în Africa cele cinci meciuri tur din play-off s-au disputat deja, iar returul va avea loc pe 16, 17 şi 19 noiembrie.

Într-o altă "dublă" se vor duela, pe 13 şi 20 noiembrie, câştigătoarea Zonei Oceania, Noua-Zeelandă, şi ocupanta locului patru în Zona Concacaf, Mexic, iar ultima va aduce faţă în faţă Iordania, echipa de pe locul 5 în Asia, şi Uruguay, formaţia clasată pe aceeaşi poziţie în America de Sud.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu