Preşedintele FIFA, Gianni Infantino prezice un succes total al Cupei Mondiale 2022 din Qatar

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, se aşteaptă ca ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, care va fi găzduită de Qatar, să fie cea mai bună din istoria fotbalului, conform unui interviu acordat grupului media BeIn Sports, scrie agerpres.ro.

''Va fi o ediţie foarte captivantă a Cupei Mondiale, ... chiar uimitoare şi fantastică. Suntem FIFA şi vrem ce e mai bun, iar asta înseamnă că fiecare Cupă Mondială trebuie să fie cea mai bună din totdeauna, aşa cum a fost cazul pentru Rusia, iar acum există toate ingredientele pentru a face din Cupa Mondială 2022 un eveniment de neuitat'', a declarat Infantino.

Qatar, un mic emirat din Golful Persic, cu o lungime de 180 km de la o graniţă la alta, are o populaţie de 2,5 milioane locuitori.

''Va fi (un eveniment) foarte compact, cu toate stadioanele aflate la maximum o oră unul de altul şi găzduit de o ţară cu o infrastructură pregătită să primească lumea'', a adăugat şeful FIFA.

Turneu final din 2022 va începe pe 21 noiembrie, la o dată complet diferită de lunile iunie şi iulie în care se organiza până acum, special pentru a se evita temperaturile ridicate din vară.

În noiembrie, temperatura la Doha va fi propice pentru fotbal, cu variaţii între 15 şi 25 de grade Celsius.

După CM 2022, unele stadioane vor fi demontate, transportate şi oferite cadou în câteva ţări din Asia şi Africa. ''Asta va arăta lumea arabă într-un mod pozitiv şi lumea va fi surprinsă'', a adăugat Infantino.

Qatar nu a jucat niciodată la Cupa Mondială şi ocupă locul 96 în ierarhia FIFA, dar în ultimele meciuri amicale, a învins Ecuadorul, Elveţia şi a remizat cu Islanda. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu