Preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Reinhard Grindel, a demisionat

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a demisionat, el informând conducerea organismului sportiv despre decizia luată în cadrul unei teleconferinţe, scrie agerpres.ro.

Potrivit DFB, demisia lui Grindel are efect imediat.

Grindel, care a fost ales preşedinte în 2016, a devenit ţinta criticilor după ce au apărut dezvăluiri privind salariul său de la o subsidiară a DFB şi un cadou de lux primit de la un coleg străin.

Fost jurnalist şi deputat al parlamentului german, Grindel a intrat în atenţia presei după ce s-a aflat că încasează un venit de 78.000 euro, care nu era cunoscut, din partea unei subsidiare a DFB. Ziarul Bild a dezvăluit apoi, luni, că Grindel a primit un ceas foarte scump, de câteva mii de euro, de la un coleg din UEFA în 2017.

Membru al Comitetului Executiv al UEFA, Grindel este şi membru al Consiliului FIFA şi i-a urmat în fruntea DFB lui Wolfgang Niersbach, forţat să demisioneze din cauza unei presupuse afaceri de corupţie legate de atribuirea Cupei Mondiale 2006, care implica şi o plată controversată către FIFA. Comisia DFB care a investigat cazul nu a găsit probe implicând cumpărarea de voturi, dar nu a explicat plata de milioane de euro către FIFA.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu