Preşedintele Dumei de stat, Boris Grîzlov, un apropiat al lui Putin, demisionează din funcţie

Preşedintele Dumei, camera inferioară a Parlamentului rus, Boris Grîzlov, un apropiat al lui Vladimir Putin, a anunţat miercuri că demisionează din functie. Decizia intervine pe fondul acuzaţiilor de fraudare a scrutinului legislativ din 4 decembrie, scrie hotnews.ro.

"Am luat decizia de a renunţa la mandatul meu parlamentar. Chiar dacă legea nu fixează limite, nu voi conduce Duma, considerând ca nu ar fi corect să fiu preşedinte al Dumei pentru mai mult de două mandate consecutive", a spus Grîzlov, unul dintre liderii partidului Rusia Unită.

Grîzlov a preluat preşedinţia Dumei în decembrie 2003. Înainte a fost ministru de Interne, în primul mandat prezidenţial al lui Putin.

Decizia Boris Grîzlov intervine în condiţiile în care regimul lui Vladimir Putin se confruntă cu o mişcare de protest fără precedent din momentul în care a preluat puterea, în 2000, şi care contestă victoria controversată a Rusiei Unite la legislativele din 4 decembrie.

Opoziţia rusă a mobilizat sâmbătă între 50.000 şi 80.000 de persoane la Moscova, pentru a denunţa fraudele şi pentru a solicita anularea scrutinului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu