Preşedintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, este de negăsit

Embed:

Nimeni nu ştie unde se află fostul preşedinte al Ucrainei. După zvonurile că s-ar fi refugiat la Harkov, au apărut informaţii că s-ar fi ascuns la reşedinţa sa din Doneţk. Între timp, tot mai mulţi apropiaţi îi întorc spatele celui care a deţinut controlul Ucrainei până nu demult. Partidul Regiunilor, formaţiunea sa, şi-a retras susţinerea acordată lui Ianukovici şi l-a acuzat deschis de vărsările de sânge din ultima perioadă. 

"Toată responsabilitatea o poartă Ianukovici şi apropiaţii lui. Noi, fracţiunea Partidului Regiunilor din parlamentul Ucrainei şi colegii noştri din formaţiune, denunţăm ordinele criminale care au dus la moartea oamenilor, la golirea trezoreriei, la datorii enorme şi ruşinea poporului ucrainean în faţa întregii lumi", a declarat Oleksander Efremov, liderul fracţiunii Partidului Regiunilor din Parlamentul de la Kiev.
 
Pe Facebook a început colectarea banilor care vor fi oferiţi drept recompensă pentru capturarea preşedintelui demis. Până acum au fost strânşi 56 de mii de dolari. De asemenea, au apărut imagini de la camerele de supraveghere de la reşedinţa prezidenţială, din care se vede cum bunurile fostului oficial sunt evacuate cu elicopterele şi camioanele.

Serviciul de grăniceri a anunţat că un avion, la bordul căruia se afla Victor Ianukovici, a avut interdicţie să decoleze de pe aeroportul din Doneţk, în estul Ucrainei. Casa lui din acest oraş este fără pază, în prezent.

Iar fosta reşedinţă a preşedintelui demis din Mejigorie continuă să fie un loc de pelerinaj pentru mii de ucraineni curioşi. Grădina zoologică din Kiev a anunţat că va prelua animalele găsite aici. Printre acestea sunt struţi, antilope, cerbi şi papagali. Preşedintele a fost demis ieri de Radă, care a mai decis stabilirea pentru 25 mai data alegerilor prezidenţiale anticipate. Într-o apariţie televizată, Ianukovici a declarat că nu recunoaşte deciziile parlamentului şi că nu intenţionează să demisioneze. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu