Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, a fost eliberat din izolatorul CNA

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă a fost eliberat din izolatorul CNA şi va fi cercetat în libertate. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Magistraţii au respins integral solicitarea procurorilor anticorupţie privind arestul preventiv al lui Ion Druţă.

"Se respinge integral demersul procurorului privind aplicarea arestului preventiv în privinţa învinuitului Druţă Ion Serghei".

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, nu a fost prezent la şedinţa de judecată şi nici în momentul pronunţării deciziei. Avocatul magistratului, IurieTabarcea a declarat că este mulţumit de decizie.

"Considerăm că este o soluţie perfect legală, şi motivată. Urmează a fi stabilită circumstanţele care au fost puse la bazele acestei cauze penale care să constate există circumstanţele care au servit drept o bănuială rezonabilă sau nu", a spus IURIE TABARCEA, avocatul lui Ion Druţă. 

Procurorii anticorupţie spun că vor ataca decizia la Curtea de Apel. Potrivit acestora, există riscul ca Ion Druţă să profite de statutul său, şi să influenţeze mersul urmării penale.

"Crima de care este învinuit este una deosebit de gravă, şi exista toate motivele ca dumnealui să se eschiveze de organul de urmărire penală", a spus EUGEN RURAC, procuror anticorupţie.

Ion Druţă a fost reținut acum două zile fiind învinuit de îmbogățire ilicită. În urma descinderilor pe care procurorii le-au efectuat în biroul și la domiciliul acestuia, au fost găsite obiecte care ar confirma vina magistratului. Ion Druță și-a depus luni cererea de demisie din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție. Deocamdată însă, cererea nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Ion Druţă a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie în aprilie 2018 pe un termen de patru ani. În luna iunie a acestui an, Druță a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. O lună mai târziu, a revenit la șefia CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM. Acum o săptămână, CSM l-a lăsat fără imunitate la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru a fi cercetat penal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu