Preşedintele Consiliului European: UE prioritizează libertatea de circulaţie a mărfurilor şi vaccinurile pe timp de coronavirus

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea European prioritizează menţinerea frontierelor deschise pentru circulaţia mărfurilor, precum şi găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului, în cadrul summitului EU, desfăşurat în sistem de videoconferinţă, la care au participat şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre, informează Reuters, citează agerpres.ro.

"Prioritatea noastră este să reducem călătoriile neesenţiale ale oamenilor dar, în acelaşi timp, să garantăm fluxul de mărfuri, ceea ce este foarte important pentru a se evita penuria şi pentru a proteja cât de mult posibil piaţa unică", a declarat Charles Michel.

"Vom continua, de asemenea, la nivel internaţional ... să participăm la un angajament comun de a dezvolta şi de a produce cât mai curând posibil vaccinurile de care avem nevoie", a continuat preşedintele Consiliului European. 

loading...

Lasă un comentariu