Preşedintele Confederaţiei Asiatice a fost interzis pe viaţă în fotbal

Embed:

Mohamed Bin Hammam a fost interzis pe viaţă din orice activitate legată de fotbal. FIFA l-a exclus pe preşedintele Confederaţiei Asiatice drept urmare a faptului că a cumpărat voturi în scrutinul pentru şefia forului.

Unul din cele mari scandaluri de corupţie din fotbalul mondial s-a încheiat! Preşedintele forului asiatic, Mohamed bin Hammam, a fost exclus din fotbal pe viaţă. Decizia a fost luată de FIFA după două zile de audieri la Comisia de Etică din cadrul forului internaţional.

Cazul a izbucnit la finalul lunii mai, înainte de alegerile FIFA, unde Bin Hammam era contracandidatul preşedintelui Joseph Blatter. Bin Hammam era acuzat că a vrut să cumpere voturi la reuniunea Confederaţiei fotbalului din Caraibe, cu plicuri conţinând 40 de mii de dolari.

Bin Hammam nu a fost prezent la audierile Comisiei de Etică. Reprezentantul său legal însă neagă toate acuzaţiile aduse lui Hammam.

Bin Hammam a fost singurul contracandidat al lui Blatter pentru şefia FIFA. El a fost acuzat că ar fi încercat să-şi cumpere voturi din partea mai multor Federaţii. De asemenea, el este bănuit că ar fi acordat sume importante federaţiilor naţionale pentru ca organizarea Mondialului din 2022 să fie acordată Qatarului, ţara sa natală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu