Președintele Comisiei Europene: Liderii Brexit au părăsit corabia. Nu sunt patrioți

Președintele Comisiei Europene i-a criticat pe liderii taberei Brexit, despre care a spus că nu sunt patrioți deoarece au părăsit corabia. Jean-Claude Juncker a făcut astfel referire la Boris Johnson și la Nigel Farage, importanți lideri ai campaniei în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE, scrie libertatea.ro.

"Eroii radioși de ieri ai Brexit-ului sunt eroii tragici de astăzi. Aceștia sunt strict vorbind retronaționaliști și nu patrioți. Patrioții nu părăsesc corabia atunci când situația devine dificilă, ei rămân", a declarat Jean-Claude Juncker.

De astfel, el a criticat faptul că liderii Brexitului au afirmat că au nevoie de câteva luni pentru a se pune de acord asupra felului în care să acționeze.

Fostul primar al Londrei Boris Johnson și eurodeputatul și liderul Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, au fost cei mai importanți lideri ai campaniei Brexit înaintea referendumului de luna trecută care a fost câștigat de tabăra lor.

Britanicii au ales să părăsească UE, însă negocierile formale pentru ieșirea din blocul comunitar nu au fost lansate încă. De astfel, oficialii britanici au afirmat că acestea vor fi începute după alegerea succesorului lui David Cameron, alegere care ar putea să dureze câteva luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu