Președintele Chinei și-a asigurat mandatul pe viață. Prevederea referitoare la limitarea mandatelor prezidenţiale, eliminată

Embed:

Liderul chinez, Xi Jinping, ar putea deveni preşedinte pe viaţă, după ce Congresul Naţional al Poporului, Parlamentul de la Beijing, a adoptat o serie de amendamente la Constituție. Astfel, a fost eliminată prevederea referitoare la limitarea mandatelor prezidenţiale.

Din cei 3 mii de delegaţi, doar 2 au votat împotrivă şi 3 s-au abţinut. Partidul Comunist chinez a propus luna trecută modificarea Constituţiei. Amendamentele au fost criticate pe reţelele sociale, unde oamenii au făcut o paralelă cu situaţia din Coreea de Nord şi au sugerat că se reînvie cultul personalităţii, ca în vremea lui Mao Zedong.

Xi Jinping, care şi-a început cel de-al doilea mandat de 5 ani la conducerea partidului comunist chinez anul trecut, va fi desemnat din nou preşedintele Chinei de Congresul Naţional. Deşi e o funcţie importantă, cea de şef al statului este mai puţin influentă decât cea de preşedinte al partidului comunist şi de şef al armatei.

Xi Jinping deţine în prezent toate cele 3 funcţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu