Preşedintele BERD vine într-o vizită oficială la Chişinău

Preşedintele BERD, Thomas Mirrow, va efectua săptămâna aceasta o vizită la Chişinău. Oficialul va fi găzduit de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, care este şi Guvernator al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din partea Republicii Moldova. Părţile vor examina derularea proiectelor investiţionale implementate în Moldova cu sprijinul BERD şi posibilităţile de extindere a cooperării în sectoare noi.

Printre posibilele domenii de cooperare se numără domeniul electroenergetic, în special modernizarea ÎS Moldelectrica în vederea aderării la Organizaţia europeană a operatorilor de sistem construcţia liniilor de interconexiune cu sistemul paneuropean de energie electrică şi gaze naturale, diverse proiecte de modernizare a infrastructurii, inclusiv în domeniul transportului şi a sistemelor de asigurare cu apă. În cadrul vizitei urmează a fi semnat şi un acord cu Primăria mun. Chişinău privind reabilitarea infrastructurii drumurilor în capitală.

Pe agendă mai figurează chestiuni ce ţin de asigurarea transparenţei în acţionariatul sistemului bancar moldovenesc, fapt care ar duce la sporirea asistenţei din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru sectorul bancar moldovenesc, şi întărirea supremaţiei legii şi protejarea drepturilor investitorilor.

Preşedintele BERD va avea întrevederi cu preşedintele interimar, Marian Lupu, şi prim-ministrul, Vlad Filat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu