Preşedintele BERD: Republica Moldova se află în punctul în care încep să se întâmple multe lucruri bune

Embed:

Lucrurile în Moldova se mişcă în cea mai bună direcţie, iar schimbările sunt vizibile. Aprecierea aparţine preşedintelui Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Suma Chakrabarti, aflat într-o vizită la Chişinău.

Că reformele dau rezultate o confirmă şi nivelul record, de peste 130 milioane de euro, al investiţiilor realizate de BERD, anul trecut, în ţara noastră.

În aceste condiţii, instituţia financiară europeană este dispusă să-şi continuie programul de finanţări, a spus Chakrabarti.

"Sunt aici deoarece cred că Republica Moldova se află în punctul în care încep să se întâmple multe lucruri bune. E extraordinar că Moldova a revenit pe creştere economică. Dar e clar că înregistrarea unei creşteri economice mai mari depinde de realizarea reformelor ulterioare. Deci, e foarte important ca autorităţile să respecte angajamentele asumate în programul încheiat cu FMI", a declarat preşedintele BERD, Suma Chakrabarti.

Investiţiile BERD în Republica Moldova sunt realizate în conformitate cu strategia pentru anii 2017-2022, axată în special pe restructurarea sectorului bancar, a sectorului energetic şi îmbunătăţirea infrastructurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu