Președintele american Donald Trump se va întâlni cu liderii Congresului SUA

Președintele american Donald Trump se va întâlni cu liderii Congresului SUA, vineri, pentru căuta o soluție privind ieșirea din impasul în care a intrat administrația federală, în condițiile în care închiderea parțială a Guvernului a atins pragul de două săptămâni, relatează Reuters.

Aproape 800.000 de angajați din sectorul federal american au fost afectați de închiderea administrației din 22 decembrie - în jur de un sfert din numărul total de muncitori ai Guvernului federal. 

Situația a fost generată de eșecul politicienilor americani de a trece bugetul semestrial prin circuitul legislativ, dat fiindcă parlamentarii democrați n-au fost de acord cu cererea lui Trump de a-i oferi o nouă finanțare pentru construirea zidului de la granița cu Mexic, în valoare de 5 miliarde de dolari. 

Întâlnirea va avea loc în jurul orelor 18:30 (fusul orar al României), dar rămâne încă neclar la ce fel de consens s-ar putea ajunge, în condițiile în care atât Trump, cât și parlamentarii democrați par de neclintit în această dispută.

Acestea fiind spuse, Nancy Pelosi, președintele ales joi pentru Camera Reprezentanților din Congresul SUA, a cerut ca problema zidului și închiderea administrației să fie separate, cerându-i președintelui Trump și colegilor săi republicani din Senat să redeschidă agențiile federale, dând asigurări că discuțiile despre securitatea de frontieră vor continua. Cu toate acestea, Pelosi consideră zidul drept unul „imoral”.

De partea cealaltă, președintele Trump a continuat să-și promoveze zidul de la granița cu Mexic și să pună presiune pe democrați, pe Twitter, chiar joi, atunci când democrații au preluat oficial puterea în Camera Reprezentanților, scrie b1.ro
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu